Wednesday, 7 November 2018

Produk Metafizik | Aura Penyembuhan Kristal


Produk Metafizik | Aura Penyembuhan KristalApakah Maksud Objek Mendatangkan Tuah?

Tuah atau bertuah dapat dimaksudkan sebagai; keramat, khasiat, bernasib baik, kesan (pengaruh) yang mendatangkan keuntungan seperti kebahagiaan, kelimpahan rezeki, keselamatan, kesembuhan dan sebagainya. Objek yang mampu mendatangkan tuah seperti batu kristal, air penyembuhan dan lain-lain boleh difahami secara saintifik dan ilmiah. Tidak hairan jika sekarang terdapat banyak industri yang mengeluarkan alat bantu kesihatan yang tersusun di atas batuan, kristal, logam dan magnet yang secara saintifiknya memiliki impak yang positif bagi si pemakainya.  Cuma dari segi aspek pemasarannya sahaja tidak menggunakan istilah 'tuah', tetapi dinamakan sebagai gelang kesihatan, terapi kristal dll.

Kesan emosi dan perkataan yang mengubah struktur molekul air

Ada juga kajian saintifik 'tuah' terhadap molekul air. Dr. Masaru Emoto pada tahun 2003 telah mengkaji pengaruh struktur molekul air terhadap kata-kata dan emosi. Air yang diberi doa serta kata-kata yang baik akan menjadikan struktur molekul itu berbeza iaitu lebih kukuh, stabil dan lebih cantik. Tetapi air yang mendapat kata-kata dan emosi negatif pula seperti kemarahan dan kebencian menunjukkan struktur molekul yang tidak kukuh, tidak stabil malah tidak cantik. Struktur molekul air ternyata berubah-ubah bergantung terhadap perasaan manusia di sekelilingnya. Jika air yang memiliki struktur molekul yang baik, ia akan memberi impak yang positif bagi manusia contohnya air yang diberi doa atau air yang diberkati, maka ianya akan memberikan manfaat 'tuah'.


Bagaimana Cara Bekerja Objek Membawa Tuah?

Cara kerja 'tuah' adalah dengan adanya vibrasi (getaran) energi. Kata kuncinya adalah 'vibrasi' atau getaran yang menghasilkan frekuensi halus. Vibrasi energi mampu mempengaruhi struktur molekul air, itulah yang dikaji oleh Dr. Masaru Emoto. Justeru, sebagaimana molekul air yang dapat dipengaruhi oleh vibrasi, maka vibrasi energi yang memancarkan frekuensi juga dapat mempengaruhi fikiran di bawah sedar seseorang. Vibrasi energi tertentu akan membangkitkan vibrasi energi tertentu pula pada diri seseorang. Lebih tepatnya seseorang akan mengikuti vibrasi energi tertentu dari seorang penyembuh (healer).


Mengapa Batu Dan Kristal? 

Alasan utama kenapa kita menggunakan media kristal dan batuan sebagai alat bantu (tools) dalam teknik Sistem Energi Kristal Pelangi (The Rainbow Crystal Energy System) adalah kerana kristal dan batu memiliki vibrasi semula jadi dan juga boleh diprogram menggunakan teknik mekanik kuantum.


Vibrasi semulajadi: Batu-batuan dan kristal memiliki kemampuan vibrasi secara semulajadi. Sifatnya menguatkan (amplifying) energi di sekitarnya dengan output yang sesuai dengan karakteristik vibrasi batu tersebut. Batu Jade misalnya cenderung merangsang chakra hati, batu obsidian dan hematite lebih kepada merangsang chakra dasar dan sebagainya. Setiap penyembuh (healer) atau pakar energi (energy practicing) kadang-kadang memiliki batu atau kristal mengikut minatnya masing-masing. 

Boleh diprogram: Secara semulajadi, batu kristal memiliki pancaran energi (frekuensi) yang baik untuk kesihatan dan kesejahteraan hidup manusia. Antara Karakteristik batu kristal yang lain adalah memiliki kemampuan untuk menyimpan program dari penyelarasan atau hasil 'energised' menggunakan kuantum mekanik. Contohnya; memprogram untuk menciptakan ketenangan, menyeimbangkan chakra, kesihatan, kecerdasan agar memiliki emosi lebih positif  dan sebagainya. Namun untuk boleh menyembuhkan suatu penyakit tertentu, batu kristal perlu diprogram (dilakukan penyelarasan) secara metafizik agar lebih jauh terpancar frekuensi dan efektif energinya.

Penggunaan batu kristal atau akik sebagai cincin membawa 'tuah' adalah menggunakan prinsip penyelarasan dan vibrasi ini. Kebanyakkan penggunaannya adalah lebih mengetegahkan hal-hal yang biasa anda dengari dan penting contohnya; kristal dan batu untuk  menarik aura rezeki, untuk membasmi sihir, untuk pengasihan dan cinta, untuk penyembuhan dll.

Pilihlah Kristal Mengikut Kehendak Anda!

Saya tidaklah melakukan penyelarasan (memprogram) atau energised terhadap banyak jenis kristal dan batu-batuan. Ini adalah kerana ianya agak mencabar bagi saya untuk mendapatkan kristal dan batu-batuan ini di Malaysia. Cukuplah saya menyelaraskan hanya 4-kategori sahaja iaitu kristal dan batu untuk mewakili pengasihan, kerezekian, penyembuhan, dan spiritual.

Kristal dan Batu Untuk Menarik Rezeki (Pelaris)


Kristal bewarna hijau dan gelang jade berwarna hijau ini memiliki peranan memancarkan getaran frekuensi yang mampu meraih rezeki yang melimpah ruah atau 'money magnet' atau dipanggil 'pelaris' semula jadi. Ianya sesuai untuk mereka yang berniaga atau bekerja dengan majikan. Kristal dan batu ini telah di-energised secara mekanik kuantum menyebabkan frekuensi dan getarannya menjadi jauh berkali-kali ganda lebih kuat!

Saiz kristal: 7cm
Saiz gelang: 19cm
Harga setiap satu: RM250

Kristal dan Batu Untuk Pesona Diri (Pengasihan)


Kristal bewarna pink rose dan gelang batu berwarna pink rose ini memiliki peranan memancarkan getaran frekuensi yang mampu meningkatkan pesona diri dan menyembuhkan trauma jiwa. Ia juga dipanggil 'alat pengasih' dan sesuai untuk mereka yang perlukan daya cinta kasih yang amat tinggi sama ada dari pasangan (yang sebelum ini tidak mencintai) atau insan sekeliling. Kristal ini telah di-energised secara mekanik kuantum menyebabkan frekuensi dan getarannya menjadi jauh berkali-kali ganda lebih kuat!

Saiz kristal: 7cm
Saiz gelang: 19cm
Harga setiap satu: RM250

Kristal dan Batu 7-Warna Chakra Untuk Kesihatan (Penyembuhan)


Kristal bewarna 7-warna chakra dan gelang batu 7-warna chakra bersama batu hematite memiliki peranan memancarkan getaran frekuensi yang mampu meningkatkan aura penyembuhan secara fizik dan rohani secara kuat. Ia amat sesuai untuk mereka yang ingin sentiasa sihat, mahu kuruskan badan (untuk gelang batu 7-warna chakra bersama batu hematite), untuk mempercepatkan proses kesembuhan segala jenis penyakit (fizikal dan mental), serta apa-apa jua hajat sekalipun. Kristal ini telah di-energised secara mekanik kuantum menyebabkan frekuensi dan getarannya menjadi jauh berkali-kali ganda lebih kuat!

Saiz kristal: 9cm
Saiz gelang: 19cm
Harga setiap satu: RM350

Batu Labradorite Untuk Kerohanian (Kuasa Spiritual)


Batu labradorite dan gelang labradorite perak (silver) ini memiliki peranan untuk meningkatkan lagi kuasa spiritual, kesaktian, kerohanian di dalam diri seseorang secara metafizik. Melancarkan fokus dalam meditasi (bertafakkur), meningkatkan tahap intuisi/ilham, memiliki daya pancaindera ke-6 yang kuat, mempermudahkan untuk telepati (telepathy), terawangan (clairvoyance) dan juga meraga sukma (out of body experience / astral projection). Kristal ini telah di-energised secara mekanik kuantum menyebabkan frekuensi dan getarannya menjadi jauh berkali-kali ganda lebih kuat!

Berat batu: 60g
Saiz gelang: 19cm
Harga setiap satu: RM450

Bagaimana Cara Untuk Memilikinya?

Apa yang anda perlu lakukan adalah percaya, yakin dan sentiasa memakainya atau membawanya kemana-mana sahaja. Untuk memilikinya mudah sahaja, anda hanya perlu nyatakan;

1. Nama penuh:
2. Jenis kristal atau batu:
3. Jumlah pesanan:
4. Alamat:
5. Nombor telefon:

Kemudian whatsapp saya di: wasap.my/60109199110
Saya akan hantar kepada anda dengan segera! (jika masih ada stok).


Aura Penyembuhan Batu Dan Kristal Di Dalam Islam

Sebagai orang yang beragama, kita semua meyakini bahawa segala sesuatu terjadi di atas kehendak Allah Taala. Keberadaan batu dan kristal yang boleh digunakan untuk penyembuhan haruslah dipercayai dengan bijaksana. Saya meyakini bahawa Allah Taala menolong manusia melalui pelbagai perantara. Perantara itu boleh menjadi seorang doktor, seorang guru, melalui ubat-ubatan, ramuan tradisional atau boleh juga melalui terapi batu dan kristal. Terapi batu dan kristal bukanlah bermakna kita menyembahnya! Terapi batu dan kristal hanyalah suatu perantara dan usaha untuk mendapatkan kesembuhan yang kita harapkan. Dengan demikian, bolehlah disimpulkan bahawa terapi batu dan kristal adalah cara penyembuhan sesuai dengan keyakinan insan beragama.

Share:

0 comments:

Post a Comment

Penulisan Popular

Ikuti Facebook Saya